Гаранция и доставка

Условия за плащане и доставка

Доставката на територията на Република България е безплатна. Използват се услугите на куриерска фирма.

Начини за плащане :
 

·      Плащане при доставка ( наложен платеж):

Единствено стойността на поръчаните продукти се заплаща чрез наложен платеж – директно на куриера. Всички останали разходи по доставката, като например куриерската такса и застраховката, се поемат от Chasovnici.eu.

·      Плащане по банков път:

При този метод на плащане се извършва банков превод по сметката на Chasovnici.eu. Ако изберете този метод, ще Ви изпратим имейл с данни, които ще са Ви необходими за превода. Доставката се извършва след като получим сумата. При този метод на плащане не дължите нищо на куриера, който ще Ви донесе стоката.

·      Плащане през epay.bg (карти БОРИКА, MAESTRO, MasterCard, VISA, VISA electron)

Може да заплатите Вашата поръчка и с дебитна или кредитна карта. За целта трябва да имате профил в epay.bg. Когато изберете този метод на плащане ще бъдете препратени към EPAY. Въведете потребителското име и паролата си и следвайте инструкциите. Преведете сумата за поръчката по нашата банкова сметка, която ще получите по имейл и след като получим превода ще изпълним Вашата поръчка. При този метод на плащане не дължите нищо на куриера, който ще Ви донесе стоката.

  • Плащане през PayPal

Избирайки този метод на плащане, Вие получавате информация за сумата, която дължите за поръчката.

Ако все още нямате регистрация в PayPal натиснете CLICK HERE. Попълнете изискваните за регистрация данни за кредитна карта. Не е задължително да направите плащането от нея. Ако искате да платите с друга карта, моля опишете я и запишете адрес, на който ще Ви бъде удобно да получавате сметките си.

Ако имате регистрация в PayPal, моля въведете имейла и паролата си и натиснете CONTINUE.

Ще видите информацията за плащането, за финализиране натиснете PAY. Ще получите имейл за потвърждение. Натиснете Return to Merchant, за да се върнете отново в CHASOVNICI.EU.

  За нас, екипа на CHASOVNICI.EU, приоритет е щастието на клиента. За да сме сигурни, че всяка важна за Вас информация, е получена навреме, ние се свързваме с Вас веднъж, за да потвърдим поръчката Ви, втори път преди да я изпратим и трети – за да се уверим, че е стигнала при Вас безпроблемно, навреме и сте доволни от покупката!

Доставката от CHASOVNICI.EU се извършва в рамките на два работни дни. Ако моделът, който сте поръчали, не е наличен в момента на територията на България, доставката отнема до 7 работни дни, тъй като продуктите пристигат от склада в чужбина.

Всеки часовник се доставя в оригиналната си опаковка. Към продукта ще получите и валидна гаранционна карта.


Различните марки часовници се обслужват от съответния за марката сервиз.

 Не може да се възползвате от гаранция, ако:

-       каишката на часовника е скъсана, съответно верижката – счупена. Стъклото или стоманата са издраскани, по покритието на часовника, освен ако не е позлатен, има промени, патентите са износени или счупени;

-       липсват декоративни елементи – паднал или изкъртен кристал или камък;

-       часовникът е със водоустойчивост 3 Bar water resistant/ Water resistant /30М Water resistant, но в него има следи от вода;

-       не сте се съобразили с обозначената степен на водоустойчивост;

-       опитали сте да отстраните дефекта в домашни условия или при трето лице преди да го предадете в оторизирания сервиз.

 

Степени на водоустойчивост на часовниците
 

1.     WR 3 BAR – не е нужно да сваляте часовника, когато си миете ръцете.

2.     WR 5 BAR – може да вземете душ без да сваляте часовника, но при умерена температура на водата.

3.     WR 10 BAR – може да плувате в плитки води с този часовник.

4.     WR 20 BAR – часовникът е пригоден за гмуркане.Съгласно чл. 55, ал. 1 от Закона за защита на потребителите (ЗЗП), потребителят има право, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина да се откаже от получената стока в срок на седем работни дни от датата на получаване на стоката. В този случай търговеца е длъжен да възстанови на потребителя в пълен размер заплатените от него суми не по-късно от 30 дни, считано от датата, на която потребителят е упражнил правото си да се откаже от стоката, съгласно чл. 55, ал. 6 от Закона за защита на потребителите. Сумите се възстановяват в брой, чрез наложен платеж или по банкова сметка на клиента. Потребителят е длъжен да съхранява получените от търговеца стоки, тяхното качество и безопасност по време на срока по чл. 55, ал.1 от Закона за защита на потребителите. За да бъдат върнати обратно закупените продукти задължително условие е те да бъдат в изряден търговски вид, без да са използвани и без да е нарушена целостта на опаковката. Продуктите трябва да отговарят на вида, в който са получени от потребителя. На връщане и отказ не подлежат продукти, които не отговарят на тези условия съгласно Закона за защита на потребителите. Търговеца има право да откаже връщането на продукт, съобразно действащото законодателство. В случай на фабричен дефект, който е установен след получаването на продукта, клиента го връща за сметка на магазина и се изпраща друг продукт като заявения. В този случай транспортните разходи са за сметка на търговеца. При връщане на закупена стока транспортните разходи са за сметка на клиента и не се възстановяват.